Évlac

Recepten

Zoete Aardappelpuree

Het is altijd lekker om aardappelpuree te eten tijdens het avondeten! Maar wat nou als je toch zin hebt in iets anders? Probeer anders deze zoete aardappelpuree recept!

Ingrediënten

○ 500 gram Zoete aardappel
○ 125 ml Warme melk
○ 40 gram Boter
○ Snufje tijm
○ Peper en zout
Stamper

Bereiding

○ Snijd de zoete aardappels in gelijke stukken.
○ Verwarm een pan met water en breng aan de kook.
○ Voeg de zoete aardappels toe en kook ze in 15 tot 20 minuten gaar.
○ Giet ze af en doe ze terug in de pan. Stamp fijn met een stamper.
○ Voeg de boter en melk beetje bij beetje toe tot de puree smeuïg is.
○ Breng het op smaak met een snufje tijm, peper en zout.

Zoete Aardappel Friet​jes

Deze zoete aardappel frietjes zijn lekker krokant en heerlijk gekruid met parika- en knoflookpoeder! Een perfecte combinatie van zoet en kruidig!

Ingrediënten

○ 1 kg Zoete aardappel
○ 1 Theelepel bloem
○ 1 Theelepel paprikapoeder
○ 1 Theelepel knoflookpoeder
○ 1/4 Theelepel zout
○ 1 Eetlepel olie
○ 1 Vel bakpapier

Bereiding

○ Verwarm de oven op 230 graden.
○ Snijd de zoeteaardappels in reepjes.
○ Meng de bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder en zout samen.
○ Verdeel het bloem mengsel over de zoete aardappel frieten.
○ Leg het bakpapier op de bakplaat en verdeel de frieten.
○ Verdeel 1 eetlepel olie over de frieten. ○ Bak de frieten voor ongeveer 25 minuten of totdat ze krokant zijn.

Brood Met Pindakaas en Banaan

Geniet van de smeuïge smaak van pindkaas samen met het zoete van bananen! Deze boterham zal je energie geven voor de rest van de dag!

Ingrediënten

○ 2 Sneetjes volkoren brood ○ Évlac pindakaas naar keuze ○ 1 Banaan

Bereiding

○ Snijd de banaan is 1/2 schijfjes.
○ Smeer een royale laag pindakaas op beide sneetjes brood. ○ Leg de schijfjes banaan op een sneetje brood. ○ Leg de sneetjes brood op elkaar.

Franse Uiensoep

Maak voor vanavond deze heerlijke Franse uiensoep gemaakt met verse uien en gedroogde tijm! Een kaas uienkruier is een heerlijk brood om te paren met deze soep!

Ingrediënten

○ 600 gram Uien ○ 50 gram Boter ○ 1 liter Vleesbouillon ○ 1 Eetlepel bloem ○ 2 Blaadjes laurier ○ Snufje gedroogde tijm ○ Peper en zout

Bereiding

○ Snijd de uien in dunne ringen.
○ Verhit een pan op het vuur en verhit de boter.
Voeg de uienringen, boter en gedroogde tijm toe aan de pan.
○ Bak de uienringen al omscheppend in 15 minuten goudbruin. ○ Voeg de bloem toe aan de uien en bak 2 minuten mee. ○ Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe aan de pan. Laat de uiensoep 30 minuten zachtjes koken. Breng de uiensoep eventueel op smaak met zout en peper.

Shopping Cart